Speeltip
0-6 jaar
Week van de kinderbegeleider 12-18 oktober
14 / 09 / 2020
Week van de Kinderbegeleider 0-99 jaar

2020, de geboorte van de Week van de Kinderbegeleider.

Heel lang geleden ontstond de Week van de Buitenschoolse kinderopvang, daarnaast bestond ook de Dag van de Onthaalouder. Een aantal jaren terug werd de Dag van de Onthaalouder, de Dag van de kinderbegeleider.

Elke kinderbegeleider, los van de setting, zet zich dagelijks in voor de kinderen. Vandaag voegen we beiden samen tot de Week van de Kinderbegeleider omdat we het samenhorigheidsgevoel, de trots, …, met alle opvangen gedurende één week willen uitstralen in Vlaanderen. En als kers op de taart zetten we in die week de kinderbegeleider in de kijker.

Thema: Beestig bedankt!

Tijdens de week van de kinderbegeleider zetten we een hele week lang een thema in de kijker. Het afgelopen jaar is er veel aandacht gegaan naar kleine, vreselijke beestjes die het hele dagelijkse leven overhoop haalden. De kinderopvang heeft deze periode nog maar eens aangetoond dat ze, ook in moeilijke tijden, met een groot hart klaarstaat voor kinderen en ouders. Dat verdient een ontzettend grote ‘Beestig Bedankt!’ aan alle medewerkers die dag in dag uit het beste geven van zichzelf.

Bij ‘beestig’ denken we nu even niet aan vervelende besmettelijke beestjes, maar aan al die boeiende, spannende, eigenzinnige dieren die onze planeet rijk is.

Met onderstaande inspiratiemap en boekenlijsten hopen we jullie nog wat extra ideetjes te geven om samen met de kinderen deze wondere dierenwereld verder te ontdekken. Laat voor één keer dat beest in jezelf maar eens helemaal los. Gelieve hierbij ook steeds rekening te houden met de geldende Corona-maatregelen.

Bekijk hier de inspiratiemap voor kinderbegeleiders

Bekijk hier de inspiratiemap voor ondersteuners en leidinggevenden.

Hieronder vind je Beestige boekenlijsten met dank aan iedereen leest voor de mooie selectie.

Beestige boekenlijst voor baby's

Beestige boekenlijst voor peuters

Beestige boekenlijst voor kleuters

Beestige boekenlijst voor 6-9 jaar

Beestige boekenlijst voor 9-12 jaar

Meer boekentips? Kijk op www.boekenzoeker.be

1
2
3
4
5
6
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.