Luid!


Aanleiding

We gingen met de kleuters naar de voorstelling "Luid" van het gezelschap Toutpetit in het cultureel centrum dicht bij onze opvang.

Verloop
  • ‘Luid’ is een dansvoorstelling. Er wordt niet gesproken, maar wel muziek gespeeld en gedanst.
  • Op de scène staat een grote geluidsinstallatie die eruit ziet als een enorm instrument.
  • De geluidsinstallatie bestaat uit waardevolle kosteloze materialen: PVC-buizen, plastic slangen, kartonnen dozen en trechters.
  • Samen met het publiek ontdekken twee dansers de mogelijkheden van de verschillende materialen. Ze bespelen het instrument met hun handen, tenen, vingers,... en dansen op de geluiden die uit de installatie komt. Stap voor stap gaat het steeds sneller.
  • Aan het eind van de voorstelling nodigen de dansers het publiek uit om zelf te experimenteren met de geluidinstallatie.

De kinderen waren heel enthousiast. Na de voorstelling experimenteerden en dansten ze er op los. 'Wat beweeg jij leuk, Andreas. Ga je eens draaien aan de buis? Dat gek geluid komt daar uit'.

Vooral de PVC buizen met verbindingsstukken waren populair. We besloten om met deze ook aan te kopen voor de opvang. De kinderen bouwen er de gekste geluidsinstallaties mee en fantaseren er op los. 'Blaas jij hier eens op, Driss? Welk geluid hoor je?'

De PVC buizen zijn een vaste waarde geworden in onze opvang. Regelmatig halen we de buizen nog eens boven. Pret verzekerd.

Pedagogische en andere aandachtspunten

Sommige kinderen zijn gevoelig voor geluid en drukte. Deze activiteit kan dus soms iets te spannend zijn. Wees daarom aandachtig voor de signalen die kinderen geven.

Bron
http://www.toutpetit.be/producties/luid/
Ingezonden – 18 november 2019.
Evaluatie
1. Wat vonden de kinderen van de speelactiviteit? Waaraan zag je dit?
2. Wat zou je opnieuw doen?
3. Wat zou je anders doen?
1
2
3
4
5
6
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.