Speelhoek
Wat met die wiebeltand?
Type
Tijdelijke speelhoek
Leeftijd
Oudere kleuters
Trefwoorden
Imitatie
Locatie

Binnenruimte

Materiaal

Tandenborstel, tandpasta, plastic spuitjes, klein spiegeltje, (tuin)stoel, lamp, spoelbakje, telefoon, agenda, handschoenen, schort, laken, mondkapjes, spiegel, kassa of geldkistje, flyers tandarts,...

Aanleiding

Er waren enkele kinderen in de opvang met een wiebeltand. Dat was erg fascinerend! Ine en Jonas hebben een wiebltand. Zouden we dit eens van dichterbij kunnen bekijken? Het bracht ons op het idee om een tandartshoek te maken in de opvang.

Aanpak

Verzamel echte materialen die in een tandartspraktijk thuishoren: plastic handschoenen, mondkapjes, spiegeltje, spoelbakje,... Misschien ken je iemand die tandarts is en jullie leuke, echte materialen kan bezorgen?

Inrichting
  • Zoek een leuke plek uit in de opvang die kan dienen als tandartspraktijk.
  • Maak van een stoel een tandartsstoel.
  • Richt de speelhoek in met het echte materiaal dat je hebt verzameld.
  • Zorg voor een kast of tafel die kan dienen als balie. Voorzie attributen zoals een oude telefoon, een papieren agenda, ... voor de secretaresse.
Speelimpulsen
Fantasie
De tandarts houdt van tanden in alle soorten en maten. Ook de knuffeldieren en speelgoeddieren mogen langskomen bij de tandarts. Ooit al eens de tanden gepoetst van een grote krokodil? ...
> lees meer
  • De tandarts houdt van tanden in alle soorten en maten. Ook de knuffeldieren en speelgoeddieren mogen langskomen bij de tandarts. Ooit al eens de tanden gepoetst van een grote krokodil?
  • De tandarts houdt een informatieavond voor de patiënten. Welke voeding is goed en slecht voor de tanden? Hij nodigt een chinese vrijwilliger uit het publiek uit om te demonstreren hoe je het best je tanden poetst.
 
Personages
Timmy drinkt veel te veel cola. Hij komt op controle bij de tandarts en heeft gaatjes in al zijn tanden. Ze moeten allemaal getrokken worden en heeft een kunstgebit nodig. ...
> lees meer
  • Timmy drinkt veel te veel cola. Hij komt op controle bij de tandarts en heeft gaatjes in al zijn tanden. Ze moeten allemaal getrokken worden en heeft een kunstgebit nodig.
  • Kaatje moet vanavond naar de uitreiking van de Gouden K's. Haar tanden moeten er stralend wit uitzien.
  • Een echte tandarts komt in zijn werkoutfit langs in de tandartshoek.
 
Toegankelijkheid

Permanent toegankelijk

Ingezonden door Griet Kaïret (Stad Dendermonde - IBO Appels) – 1 mei 2021.
1
2
3
4
5
6
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.