Haaienparcours
Aanleiding

De kinderen vinden het geweldig om een parcours te bouwen. Deze keer doen we een thematisch parcours: een haaienparcours!

Verloop

Naar aanleiding van een voorleesverhaal waren de kinderen helemaal in de ban van haaien. Daarom hebben we na het verhaal haaienvinnen gemaakt uit karton. Met een grote elastiek konden de kinderen de haaienvin aandoen. Het klassieke tikspel werd algauw een haaientikspel. Go, ik ben bang van je hoor, haai! Vanuit hun fantasie en interesse hebben een haaienparcours gebouwd buiten met omgekerde banken, open kartonnen dozen om door te zwemmen, omgekeerde emmers, de glijbaan etc. We hadden het parcours in een cirkel gebouwd. In de binnencirkel was er een soort van touwenparcours op de grond dat de kinderen konden volgen. De kinderen hadden hun haaienvin om en konden al "zwemmend" het parcours aflegggen op hun manier. Haai, haai, haai, zwem maar lekker rond! Pas maar op want er mag geen voet op de grond! Als ze hun evenwicht verloren tijdens het parcours en een voet op het gras of de aarde moesten zetten, moesten ze eerst naar de haaienvijver om het touwenparcours te volgen. Daarna konden ze weer aan het haaienparcours beginnen.

Variaties

Vloer is Lava is hier een heel leuke variatie. Je kan dit met eender welk materiaal doen. Je kan zelf een parcours maken met kranten, kartonnen dozen...

Pedagogische en andere aandachtspunten

De kinderen vonden het super leuk om eerst te knutselen en met het geknutselde een thematisch parcours af te leggen.

Ingezonden door Anke – 5 juli 2024.
Evaluatie
1. Wat vonden de kinderen van de speelactiviteit? Waaraan zag je dit?
2. Wat zou je opnieuw/meer doen?
3. Wat zou je anders doen?
4. Welke activiteit sluit hier op aan en kan je hierna doen?
Evaluatie
1. Wat vonden de kinderen van de speelactiviteit? Waaraan zag je dit?
2. Wat zou je opnieuw/meer doen?
3. Wat zou je anders doen?
4. Welke activiteit sluit hier op aan en kan je hierna doen?
1
2
3
4
5
6
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.