Boomschilderen
Aanleiding

De kinderen in de peutergroepjes zijn heel geïnteresseerd in kleurtjes, potloden, verf, wasco's ... Ook buiten spelen de kinderen vaak met krijtjes, niet op de grond maar op het hekwerk, de bomen... én niet aan een tafel!

We vinden het heel fijn dat kinderen vaak naar buiten gaan, dus ... "Wat binnen kan, moet buiten ook kunnen!"

Verloop

Vertel buiten (in een stukje met bomen) een verhaaltje over een jongen die binnen aan het schilderen is, maar eigenlijk heel graag zijn schilderij buiten wil afwerken ... Stel ondertussen vragen over "schilderen": "Wie schildert er graag?" "Hoe doe je dat dan? "Wat heb je allemaal nodig om te schilderen?" "Buiten kan je toch niet schilderen! Of wel?" "Hoe zouden we dat wel kunnen doen?" "Jullie 'schilderen' vaak met krijtjes op de bomen hé." "Wat als we nu eens met verf zouden kunnen schilderen buiten ..."

Tover dan rol folie tevoorschijn. "Kunnen we hier op schilderen?" Rol de doorschijnende folie uit tussen 2 bomen, 2 palen, de poten van een omgedraaide tafel ...

Doe de kinderen schildersschorten aan (oude hemden) op en geef hen borstels en verf. Laat hen, rechtstaand, aan de slag gaan met de verf op de plastic folie: "Wat een mooie kleuren!" "Elise schildert een zonnetje en jij, Kyran, bent een olifant aan het schilderen." "Hier is nog wat lege ruimte, wie komt die schilderen?" "Nu kunnen jullie elkaar niet meer zien!"

Variaties

Kijk eens wat er nog buiten te vinden is, waarmee je kan schilderen: een tak met bladeren, mos  De folie kan vervangen worden door een rol behangpapier. 

Ingezonden door Team Hermelijn (Groepsopvang Hermelijn stad Sint-Niklaas) – 28 juni 2023.
Evaluatie
1. Wat vonden de kinderen van de speelactiviteit? Waaraan zag je dit?
2. Wat zou je opnieuw/meer doen?
3. Wat zou je anders doen?
4. Welke activiteit sluit hier op aan en kan je hierna doen?
Evaluatie
1. Wat vonden de kinderen van de speelactiviteit? Waaraan zag je dit?
2. Wat zou je opnieuw/meer doen?
3. Wat zou je anders doen?
4. Welke activiteit sluit hier op aan en kan je hierna doen?
1
2
3
4
5
6
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.