Buitenkriebels
Aanleiding

We spelen heel vaak buiten met de kinderen. Daar zijn ze dol op. Daarom zochten we manieren om onze buitenruimte extra uitdagend te maken zodat de kinderen nog meer op ontdekking konden gaan. 

Verloop

Observeer de kinderen goed en ontdek zo wat ze leuk vinden. Bedenk daarna (eventueel met je team) hoe je hier in de buitenruimte kan op inspelen. Wij voegden nieuwe elementen toe aan onze groene zone: stapstenen in hout, een boomstronk, een berg, touw en natuurlijke materialen. “Waaw, wat een mooie dennenappel heb jij gevonden, Yasser. Ik zie dat Lina er ook al een heleboel heeft! Zullen we ze verzamelen? Wacht, ik neem even een emmer.” Stimuleer de kinderen. "Wat rol jij vlug van de berg, Marie! Wil je het ook eens proberen, Cughem? Rollen maar." Wees alert voor de signalen die kinderen geven. “Wil je graag op de boomstammen lopen maar durf je niet goed, Yasser? Wacht, ik pak even je hand vast. Dan doen we het samen.”

Pedagogische en andere aandachtspunten

Laat kinderen zelf ondernemen. Vind een balans tussen enerzijds stimulerend tussenkomen om het spel en de fantasie van kinderen te verrijken en uit te dagen en anderzijds kinderen zelf op ontdekking te laten gaan.

Ingezonden door Machteld Versweyveld (AG KOP KO Knuffel) – 10 juni 2018.
Evaluatie
1. Wat vonden de kinderen van de speelactiviteit? Waaraan zag je dit?
2. Wat zou je opnieuw doen?
3. Wat zou je anders doen?
v. 71  Login
1
2
3
4
5
6