Flessencarwash
Aanleiding

Veel kinderen in onze opvang zijn dol op loopfietsjes. Ze zoeven rond en schateren het uit. Daarnaast zijn ze dol op het flessengordijn in onze groep.

Verloop

Hang elke fles met een touw aan een kartonnen buis of houten plank die je kan vasthouden zodat de kinderen erdoor kunnen fietsen. Lok interesse uit bij de kinderen. “Wiens loopfiets moet gewassen worden in de carwash? Is jouw fiets vuil, Joshua? Kom maar langs.” Speel in op de reacties van de kinderen. “Ik zie je lachen, Shaya. Vind je het grappig dat de flessen tegen Joshua’s hoofd botsen? Schuif maar aan in de rij als je het zelf eens wil proberen. Ik zie dat Marlies ook al staat te wachten”.

Variaties

Vul de flessen met verf, steentjes, kurken, knikkers, ... om het extra spannend te maken. Het vullen van de flessen kan al een activiteit op zich zijn om met de kinderen te doen.

Warm weer? Vul de flessen met water in plaats van verf. Doe kleine gaatjes in de flessen zodat het water er zachtjes uitdruppelt. 

Pedagogische en andere aandachtspunten

Deze activiteit kan spannend zijn voor sommige kinderen. Wees alert voor hun emoties, verwoord ze en speel er gepast op in. 

Trefwoorden
In beweging
Ingezonden door Kinderdagverblijf 't Schelpje - OCMW Blankenberge – 10 juni 2018.
Evaluatie
1. Wat vonden de kinderen van de speelactiviteit? Waaraan zag je dit?
2. Wat zou je opnieuw doen?
3. Wat zou je anders doen?
v. 71  Login
1
2
3
4
5
6