Feesten met Pieter en Nelle
Materiaal
Ballon | Handpop | Papier | Touw
Aanleiding

Als multiculturele groepsopvang vinden we het belangrijk een feest te organiseren dat ons allen bindt. Pieter en Nelle staan symbool voor onze organisatie 'Pieternel'. Deze poppen zijn bekend en geliefd bij de meeste kinderen. Ze vinden het heerlijk als één van hen een hele dag 'meedoet'. 

Verloop

Organiseer een verjaardagsfeest voor Pieter en Nelle. 'Wat hebben we nodig om er een echt feest van te maken? Ballonnen? Ja hoor, super idee.' 'Ik maak een vlaggenlijn. Wie komt er mij helpen?' Maak uitnodigingen op maat die je persoonlijk afgeeft aan alle betrokkenen.

Nodig ze uit om een bijdrage te leveren aan het feest. 'Mama van Kavela, ik las in het heen en weer boekje dat je graag kookt. Zou je iets lekkers willen maken voor het feest? We vergoeden de ingrediënten.' 'Broer van Anwar, zie je het zitten om de uitnodiging even te vertalen voor de ouders van Hakima? Het zou fijn zijn moesten ook zij weten dat ze welkom zijn.' 

De verjaardag van Pieter en Nelle is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden. Het is steeds gezelligheid troef met nieuwe hapjes van ouders. We bereiken bovendien een diversiteit aan ouders. 

Pedagogische en andere aandachtspunten

Wees alert voor diverse gezinssamenstellingen. Voorzie voldoende uitnodigingen op maat voor alle betrokkenen.

Niet elk kind is gebaat met grootse evenementen. Waak over hun psychische veiligheid. Voorzie rustzones waar het kind zich met vertrouwde personen kan terugtrekken. 

 

Ingezonden door Groepsopvang (PieterNel Stad Sint-Niklaas) – 26 september 2017.
Evaluatie
1. Wat vonden de kinderen van de speelactiviteit? Waaraan zag je dit?
2. Wat zou je opnieuw doen?
3. Wat zou je anders doen?
v. 71  Login
1
2
3
4
5
6